Een unieke schoonheidssalon in Helmond.

El Perito Blog.


2018-10-16

Herfst.

Herfst.

Herfst is een mooi jaargetijde. Het is mooi om te zien dat de bladeren aan de bomen verkleuren. De nachten worden koeler waardoor we beter slapen.Veel mensen worden somberder omdat de dagen korter worden en de nachten langer, maar wist je dat de herfst ook heel veel positieve effecten heeft op je lichaam en ook op je gemoedstoestand? Je slaapt dieper doordat de temperatuur buiten lager is. Het wordt vroeger donker, waardoor je je sneller slaperig voelt, en omdat het later licht wordt slapen veel mensen langer, waardoor je dus meer slaapuren krijgt.

We hebben de vijf elementen van het leven.Hout, Water, Aarde, Vuur en Metaal.
Metaal vertegenwoordigt de vrijgekomen energie van de natuur en van de herfst, het loslaten van de materie. De ballast wordt voor de winter afgelegd, we laten het oude jaar achter ons en beginnen een nieuw jaar.
In de herfst schept de natuur elk jaar weer uiterlijke beelden, zij legt al haar bonte kleuren af. Het wordt donker koud en stil. Het planten en dierenleven trekt zich terug. Ook de mensen trekken zich terug uit de “samenleving”, zijn meer naar binnen gericht. De herfst gaat over loslaten van datgene wat we niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de bomen hun bladeren laten vallen, langzaam een voor een naar de grond.

De mooie herfst kleuren deze zijn goed voor je gezondheid.

Wanneer je je somber voelt, is het een slim idee om naar buiten te gaan en te genieten van al dit moois wat de natuur ons gratis meegeeft. Een beetje vitamine D doet wonderen. Maar de frisse lucht en de kleuren van de natuur bieden ook iets van troost. Hoe kun je naar zo’n prachtig gekleurde boom kijken en je niet verwonderen over zo’n mooi natuurschoon?

Maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van de seizoenskruiden. Deze zijn goed voor je lichaam en geest en je sociale gestel. Hierbij horen Kaneel, Gember, Nootmuskaat. Al die warme spicy kruiden zijn niet alleen lekker en verwarmend maar ook goed voor de gezondheid. Nootmuskaat gaat de strijd aan met de ziektekiemen, gember bevordert de bloedcirculatie en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. 

De herfst is ook goed voor je liefdesleven.Niet alleen is het samen onder de dekens in de herfst een stuk knusser dan in de zomer, ook het testosteron in het lichaam bereikt een piek. En hoe meer testosteron, des te hoger het libido. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. 

Ook helpt het je helderder nadenken.
Of het nou tussen de oren zit of niet, zodra het buiten frisser wordt, lijkt het wel alsof je een stuk helderder kunt nadenken en lijkt je brein een stuk minder mistig dan in de zomer. Even die koude lucht inademen en opeens weet je wel wat je moet doen.
We denken dat we in de zomer het meest buiten zijn, maar stiekem zijn we dan ook veel in ruimtes met airco. Op het strand liggen is er vaak niet bij. Maar wie krijgt er in de herfst niet spontaan zin in lange boswandelingen?

Trek je wandelschoenen aan, en ga heerlijk een wandeling maken en geniet van al het moois wat de herfst te bieden heeft. En heb je (klein)kinderen dan neem ze mee en pak dan bladeren in verschillende kleuren en eikels en dennenappels mee. Daar kun je leuk mee knutselen en ook mooie herfststukjes maken voor in huis.

Liefs Yvonne.

Admin - 08:53:43 @


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram