Een unieke schoonheidssalon in Helmond.

El Perito Blog.


2022-02-10

Waarom ook reinigen als je geen make up draagt!

WAAROM moet je het gezicht goed reinigen ook als je géén make-up draagt!
Wanneer je geen make-up draagt, moet je de huid nog steeds goed reinigen. We zien vaak in de praktijk dat nog veel vrouwen denken dat een plens water in het gezicht voldoende is, wanneer ze geen make-up dragen. Maar dat is zeker niet het geval.

“IK DRAAG GEEN MAKE-UP, DUS IK HOEF TOCH GEEN REINIGER TE GEBRUIKEN?”
Niet schoon met alleen water
Om te beginnen, is onze huid een uitscheidingsorgaan. ‘s Nachts komt alles wat het lichaam afvoert aan stoffen, naar buiten. Dit blijft op de huid liggen, totdat het wordt schoongemaakt. Daarbij transpireren we en blijft het zout op de huid liggen. Enkel met water afspoelen is niet voldoende, want het talg wat onze huid produceert, is een soort vetlaagje. Probeer maar eens een vette pan schoon te maken met alleen water. Net zoals de pan, krijg je de huid met alleen water niet schoon.

Daarbij komt dat water chloor- en kalkresten bevat. Het duurt 2 uur voordat de pH-waarde weer gestabiliseerd is. Wanneer je de huid schoonmaakt met een reiniger, zorg je ervoor dat alle onreinheden en ongewenste stoffen van de huid verdwijnen.

Verouderingsproces versnelt
Daarbij wordt ook het verouderingsproces versneld wanneer je de huid niet reinigt. Als talg, zout, chloor, kalk en dode huidcellen blijven liggen op de huid, wordt de hoornlaag (de buitenste huidlaag) dikker en stugger. Zo wordt de huid steeds minder flexibel en ontstaat er eerder huidveroudering dan normaal. Rimpels, verslapping, lijntjes en andere tekenen van huidveroudering steken eerder de kop op, terwijl dit makkelijker uit te stellen is.

Natuurlijk is het makkelijker om de huid snel te ‘reinigen’ met een plas water of een simpel reinigingsdoekje. Maar daarmee worden niet alle afvalstoffen verwijderd en versnelt het verouderingsproces op den duur. 

Liefs Yvonne

Admin - 13:18:02 | Een opmerking toevoegen

2021-11-08

De kracht van de Aloë Vera plant.

DE KRACHT VAN DE ALOË VERA PLANT.
Een belangrijk basisingrediënt in de producten van Deynique is Aloë Vera: één van de meest waardevolle planten die de natuur ons biedt. Aloë Vera is van nature geneeskrachtig en bevat meer dan 200 werkzame stoffen, waaronder vitaminen, mineralen en aminozuren. Niet voor niets is Aloë Vera niet meer weg te denken in de huidverzorging en alternatieve geneeswijzen. Geen enkele andere genezende plant heeft zo’n breed werkzaam spectrum als Aloë Vera.

DE PLANT.
Ze ziet eruit als een cactus met haar grijs-groene bladeren, maar ze behoort tot de familie van de lelies. In totaal wordt het aantal verschillende soorten wereldwijd geschat op 500. De Aloë Barbadensis Miller is de meest waardevolle Aloë Vera. Althans, voor de geneeskunde en cosmetica. Vandaag de dag wordt de plant op reusachtige plantages geteeld. Vooral in Arizona, Florida, Texas en Mexico. Allemaal staten met een ideaal klimaat.

Wat deze plant zo waardevol maakt, is de kracht die in haar bladeren zit. In Zuid- en Midden Amerika gebruiken de indianen deze substantie al eeuwen tegen allerlei klachten – inwendig en uitwendig. Pas sinds enkele tientallen jaren houdt de wetenschappelijke onderzoekswereld zich intensief bezig met het subtropische gewas.

KRACHTIGE STOFFEN.
In haar bladeren slaat de Aloë Vera een geraffineerd mengsel op van meer dan 200 verschillende levenskrachtige stoffen. Dit zijn onder andere pro-vitamine A, vitamine B-complex, vitamine C, D en E. Aloë Vera is bijzonder waardevol bij de ontzuring en stabilisering van de huid. Dit komt door de rijkdom aan mineralen en sporenelementen (zoals magnesium, calcium, ijzer en zink). De samenwerking tussen Aloë Vera-enzymen en speciale suikermoleculen zoals aloëmannan geeft een zeer grote genezende kracht voor het hele lichaam. Daarbij komen nog essentiële aminozuren, die bij de regeneratie van belaste organen of bij de regelmatige verzorging ervan zo belangrijk zijn.

PRODUCTEN EN GEHEIME KRACHT.
Niet alleen vanwege de bijzondere werking, verwerkt Deynique de Aloë in haar cosmetica. Nog een kracht van Aloë Vera, ligt in de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is de stof in staat om tot heel diep in de huid te kunnen doordringen. De cellen worden hierdoor tot diep in de kern gestimuleerd. Ook kan de Aloë Vera andere werkstoffen meenemen tot diep in de huid. Een avocado e olie is groot van molecuul, dus blijft deze op de oppervlakte liggen. Wanneer deze op de huid wordt gesmeerd in combinatie met Aloë Vera, wordt de olie mee getransporteerd door de Aloë Vera-gel, en kan de olie ook zijn werking doen tot diep binnen in de huid. Daar waar andere producten niet meer verder komen, gaat Aloë Vera verder.

ALOË VERA SAP.
Aloë Vera Vita Drink heeft een gunstige werking op de bloedsomloop en normaliseert de stofwisseling. Van deze drank neem je iedere ochtend een borrelglaasje in op de nuchtere maag. De werking van de darmen en het hart wordt geactiveerd en de geestelijke vermogens blijven langer behouden. Niet alleen wordt ook de darmflora terug in balans gebracht, maar ook vitamines en mineralen en alle belangrijke voedingstoffen die je tot je neemt, worden nóg beter opgenomen in het lichaam. De drank doodt schimmels, is goed voor de lever en stimuleert de stofwisseling.  Dit straalt meteen door naar de huid. Mooi van binnen én mooi van buiten. De drank is verkrijgbaar bij Beauty By El Perito.

In klinieken voor natuurgeneeskunde wordt het Aloë Vera-sap ingezet bij de behandeling van open wonden, zweren, ontstoken huid of operatielittekens.

Liefs Yvonne

Admin - 14:47:39 | Een opmerking toevoegen

2018-11-14

Waarom moet/mag ik naar de schoonheidsspecialist.

Een schoonheidsspecialist wordt vaak gezien als een luxe. Maar dit is niet zo. 
Vanaf ongeveer je 21e gaat de cel vernieuwing veranderen of anders gezegd verminderen. 
Als je vanaf dan iedere dag s’ochtends en s’avonds je gezicht reinigt met een kwalitatief goed product, en s’ochtends een dagcréme en s’avonds een nachtcréme dan ben je al langzaamaan op weg naar een goede huidverzorging, daarbij mag je 1 keer per week een peeling en 1 keer per week een maskertje geschikt voor jou huidtype. 
1 keer in de 6 weken een bezoek aan de schoonheidsspecialist. Dan ben je goed bezig. Je huid gaat dan minder snel verslappen. Waardoor je langer een optimaal goed verzorgde huid hebt. 

Nu als je dit leest zul je wel zeggen dan ben ik al te laat om te beginnen met goed voor jezelf te zorgen.En voor je huid. 
Je gaat de veroudering van je huid niet tegen maar kan het proces wel aanzienlijk vertragen. 
Als we allemaal een gezin stichten dan komen we als vrouwen vaak op de laatste plaats. Altans daar zetten we onszelf neer. Eerst man,kinderen,huisdieren,werken,en huishouden. 

Maar hoe fijn is het om 1 keer in de zoveel weken een schoonheidsspecialiste of masseur te bezoeken. Even ontspannen en tijd voor jezelf. 
In deze hectische wereld moeten we al zoveel en het leven is korter dan je denkt. Dus begin nu voor jezelf te zorgen. 
Hierbij vang je dan twee vliegen in een klap. Even tijd voor jezelf en je huid wordt weer eens heerlijk verwend.

Liefst Yvonne.

Admin - 09:28:58 @

2018-10-16

Herfst.

Herfst.

Herfst is een mooi jaargetijde. Het is mooi om te zien dat de bladeren aan de bomen verkleuren. De nachten worden koeler waardoor we beter slapen.Veel mensen worden somberder omdat de dagen korter worden en de nachten langer, maar wist je dat de herfst ook heel veel positieve effecten heeft op je lichaam en ook op je gemoedstoestand? Je slaapt dieper doordat de temperatuur buiten lager is. Het wordt vroeger donker, waardoor je je sneller slaperig voelt, en omdat het later licht wordt slapen veel mensen langer, waardoor je dus meer slaapuren krijgt.

We hebben de vijf elementen van het leven.Hout, Water, Aarde, Vuur en Metaal.
Metaal vertegenwoordigt de vrijgekomen energie van de natuur en van de herfst, het loslaten van de materie. De ballast wordt voor de winter afgelegd, we laten het oude jaar achter ons en beginnen een nieuw jaar.
In de herfst schept de natuur elk jaar weer uiterlijke beelden, zij legt al haar bonte kleuren af. Het wordt donker koud en stil. Het planten en dierenleven trekt zich terug. Ook de mensen trekken zich terug uit de “samenleving”, zijn meer naar binnen gericht. De herfst gaat over loslaten van datgene wat we niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de bomen hun bladeren laten vallen, langzaam een voor een naar de grond.

De mooie herfst kleuren deze zijn goed voor je gezondheid.

Wanneer je je somber voelt, is het een slim idee om naar buiten te gaan en te genieten van al dit moois wat de natuur ons gratis meegeeft. Een beetje vitamine D doet wonderen. Maar de frisse lucht en de kleuren van de natuur bieden ook iets van troost. Hoe kun je naar zo’n prachtig gekleurde boom kijken en je niet verwonderen over zo’n mooi natuurschoon?

Maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van de seizoenskruiden. Deze zijn goed voor je lichaam en geest en je sociale gestel. Hierbij horen Kaneel, Gember, Nootmuskaat. Al die warme spicy kruiden zijn niet alleen lekker en verwarmend maar ook goed voor de gezondheid. Nootmuskaat gaat de strijd aan met de ziektekiemen, gember bevordert de bloedcirculatie en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. 

De herfst is ook goed voor je liefdesleven.Niet alleen is het samen onder de dekens in de herfst een stuk knusser dan in de zomer, ook het testosteron in het lichaam bereikt een piek. En hoe meer testosteron, des te hoger het libido. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. 

Ook helpt het je helderder nadenken.
Of het nou tussen de oren zit of niet, zodra het buiten frisser wordt, lijkt het wel alsof je een stuk helderder kunt nadenken en lijkt je brein een stuk minder mistig dan in de zomer. Even die koude lucht inademen en opeens weet je wel wat je moet doen.
We denken dat we in de zomer het meest buiten zijn, maar stiekem zijn we dan ook veel in ruimtes met airco. Op het strand liggen is er vaak niet bij. Maar wie krijgt er in de herfst niet spontaan zin in lange boswandelingen?

Trek je wandelschoenen aan, en ga heerlijk een wandeling maken en geniet van al het moois wat de herfst te bieden heeft. En heb je (klein)kinderen dan neem ze mee en pak dan bladeren in verschillende kleuren en eikels en dennenappels mee. Daar kun je leuk mee knutselen en ook mooie herfststukjes maken voor in huis.

Liefs Yvonne.

Admin - 08:53:43 @

2018-09-15

Wat is massage en wat doet het met je lichaam.

Hallo,

1 keer in de maand ga ik een blog schrijven over onderwerpen die te maken hebben met mijn salon. B.v. Over massage, pedicure, schoonheid, visagie enz.

Vandaag ga ik het hebben over massage en wat het doet met het lichaam.

Massage is aangeraakt worden en geraakt worden. Als je het woord massage google’t dan staat er letterlijk: 
“Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid wrijven, te strijken en/ of te kneden.” 

Maar massage is meer dan dat. Massage is ontspanning. Na een massage hersteld het lichaam zichzelf. Het lichaam heeft een zelfherstellend vermogen wat bij een massage geprikkeld wordt. De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt. Je voelt je vaak daarna weer als herboren. Dit komt onder andere omdat bij een massage je lichaam de stofjes endorfine (gelukshormoon) en van oxytocine (het knuffelhormoon) worden gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.
Na een massage zijn ook de spieren weer goed doorbloed, waardoor ze weer soepel en ontspannen aanvoelen. Dit doet ook goed voor je immuunsysteem.De kans op ziektes neemt vaak af.

Een rijtje voordelen:
* Maakt je bewuster van je eigen lichaam.
* Vermindert stress
* Laat je weer tot jezelf komen.
* Stimuleert je geluksgevoel.
* Werkt preventief tegen ziektes,pijntjes en depressies.
* Stimuleert de doorbloeding.
* Geeft energie.
* Verhoogt je weerstand.
* Afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd.
* Voedingsstoffen komen zo op de goede plek terecht.
* Verbetert de balans tussen lichaam en geest.

Als de statistieken kloppen dan worden we steeds ouder, maar er is geen winkeltje waar we onderdelen van ons lichaam kunnen inruilen als ze niet meer doen wat we willen. Dus wees eens lief voor jezelf en voor je lichaam en laat je eens masseren. De effecten van een massage kunnen vaak wel 4 weken doorwerken in je lichaam.

Yvonne.

Admin - 09:24:22 @ massage


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram